Behandelingen bij AB Tandarts

U kunt zowel voor tandheelkundige behandelingen als voor mondhygiëne en esthetische behandelingen bij ons terecht. Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest voorkomende behandelingen. Heeft u hier vragen over, belt of mailt u ons dan gerust of stuur ons uw vraag via het contactformulier.

Periodieke controle

Wie gaatjes, ontstekingen en andere gebitscomplicaties wil voorkomen, doet er goed aan zijn gebit elk halfjaar door de tandarts te laten nakijken. Bij dit periodieke bezoek controleren wij uw volledige mond- en gebitsgezondheid. Zo kunnen we in een vroeg stadium mogelijke problemen opsporen en deze behandelen.

Mondhygiëne

Voor een gezonde mond is het verstandig uw gebit regelmatig professioneel te laten reinigen. Zo voorkomt u klachten aan uw tanden, kiezen en tandvlees. AB Tandarts verwijdert tijdens de gebitsreiniging tandplak, tandsteen en tandaanslag. Ook polijsten wij uw tanden voor een optimale bescherming. Om uw gebit ook na de reiniging in goede conditie te houden, geven wij u adviezen over wat u zelf thuis het beste kunt gebruiken om uw mond gezond te houden.

Uniek aan AB Tandarts is dat wij de behandelingen op het gebied van mondhygiëne zelf uitvoeren. Wij combineren uw controlebezoek met de gebitsreiniging, zodat u hiervoor geen aparte afspraak hoeft te maken. Dit scheelt u een extra bezoek aan de tandarts of mondhygiënist!

Heeft u last van gevoelig, opgezwollen of bloedend tandvlees, een slechte adem, een vieze smaak in de mond, aanslag, tandplak of tandsteen, teruggetrokken tandvlees, gevoelige tanden, terugkerende gaatjes of loszittende tanden of kiezen? Vooral dan is een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist bijzonder belangrijk.

Esthetische behandelingen

Esthetiek is binnen de tandheelkunde een vakgebied waarbij het uiterlijk van het gebit wordt verfraaid met behulp van tandheelkundige materialen. Zo kunnen we met een esthetische behandeling de vorm, stand en kleur van uw tanden verbeteren.

Bij AB Tandarts kunt u terecht voor diverse esthetische behandelingen:

  • Facing: een porseleinen schildje dat op een bestaande verkleurde of beschadigde tand wordt bevestigd. Je tand is daarna weer mooi recht en wit.
  • Kroon: een porseleinen kapje dat exact over een afgeslepen kies of tand past. Dankzij het plaatsen van een kroon krijgt de tand of kies zijn originele vorm en functie terug.
  • Brug: een combinatie van meerdere kronen die samen een of meer ontbrekende tanden en/of kiezen vervangen. Een brug zit vast aan de afgeslepen tanden of kiezen naast de ontbrekende tand of kies (de pijlers). Het brugtussendeel, oftewel de kunsttanden of -kiezen in de open ruimte, heet ook wel een dummy.
  • Tanden bleken: met een bleekbehandeling worden tanden witter gemaakt. Hier zijn verschillende methoden voor. Welke methode we kiezen, hangt af van uw wensen en uw doelstelling. Dit bespreken we samen. De bleekbehandeling kan bij ons in de praktijk plaatsvinden of u kunt thuis zelf uw tanden bleken met de materialen en de uitleg die de tandarts aan u meegeeft.

Wortelkanaalbehandeling (endodontie)

Iedere tand en kies heeft een of meer wortels. In die wortels lopen de wortelkanalen. Als in zo’n wortelkanaal een ontsteking ontstaat, kan dit pijnlijke en vervelende gevolgen hebben voor de tand, kies en/of het kaakbot. Een wortelkanaalbehandeling, ook wel endodontie of zenuwbehandeling genoemd, kan de oplossing zijn om de tand pijnvrij te maken en te laten herstellen. Tijdens een wortelkanaalbehandeling reinigt de tandarts de wortelkanalen en worden deze van binnen opgevuld. De behandeling wordt compleet gemaakt met een vulling, een opbouw of een tijdelijke vulling.

Gebitsprothese

Bij het ontbreken van enkele tanden of kiezen kan een gedeeltelijke gebitsprothese de oplossing zijn. Ontbreken al uw tanden, dan is een volledige prothese aan te raden. Voor een goede pasvorm maken we eerst een afdruk van uw huidige gebit. Daarvan maakt de tandtechnicus een gipsmodel. Wij werken samen met een gespecialiseerd tandtechnicus om de beste gebitsprothese voor u te maken.

Kindertandheelkunde

Neem uw kind mee naar de tandarts! Dit mag vanaf de leeftijd van twee jaar. Omdat de meeste gaatjes ontstaan tussen het vierde en 21e levensjaar, besteden wij extra aandacht aan de controle van een kindergebit. AB Tandarts is daarbij een kindvriendelijke tandarts. Kinderen hebben immers een andere belevingswereld dan volwassenen en vinden de tandarts soms eng. Vaak is een beetje meer aandacht en geduld voldoende om ze op hun gemak te stellen. Zo wordt de angst van het kind voor de tandarts minder en voorkomen we gaatjes en tandvleesproblemen.

Angstbehandeling

Heeft u angst voor de tandarts? Vertel ons dit dan. Vaak wordt de angst veroorzaakt door negatieve ervaringen, een gevoel van onmacht en te weinig communicatie. Toch hoeft een bezoek aan de tandarts geen onprettige ervaring voor u te zijn. Om u te helpen, nemen wij vooraf ruim de tijd om u te vertellen wat we precies gaan doen en u hierbij gerust te stellen. Als bepaalde ingrepen te gevoelig zijn, kunnen we u plaatselijk verdoven. Wij brengen de verdovingen rustig aan, zodat u minder pijn en angst zult ervaren. Om ‘de verdoving te verdoven’, zodat u de prik niet voelt, kunnen wij met een zalf of spray een voorverdoving geven.

Schrijf je nu in

Before After
Before After
Scroll naar boven

Afpraak maken

Heeft u een afspraak nodig? Vult u dan onderstaand formulier in. Wij zullen contact met u opnemen om de afspraak in te plannen. U kunt ook telefonisch een afspraak maken.

Contactgegevens

AB Tandarts
Dr. Elmira Abkhezr DMD
‘s-Lands Werf 219
3063 GG  Rotterdam
KvK-nummer: 71018409 (Ab-Dental Center)
Telefoon: 010-786 88 32 (behandeling alleen op afspraak)
E-mail: info@abtandarts.nl

Tandarts Elmira Abkhezr